28.1.06

güzel günün ardından...

Çok mutluyum,herşey o kadar güzel oldu ki..Bana daphne ve T nin planları ve aynı anda gelen bir diger sürpriz o kadar güzel geldi ki anlatamam.Yirmi beş milyon beşyüz seksen bir defa söledim ve yine söleyeceğim:çoook tesekkür ederim!
Sabah beni uyandıram kankam ilkönce yanıma gelceğini söyledi ardından,vazgeçip benim yanına gitmemi istedi(annesi de öyle söyleyince) velhasıl ben de daphne ve T nin planlarını da göz önünde bulundurarak koşa koşa( minibüsle tabiki ne koşmasııı) kankama gittim.Benim için yapılmış bir adet çilekli pasta şirin bir hediye ve en güzeli sımsıcak gülümsemelerle karşılaştım.Aklımdan çok şey geçmedi değil..Bu çok şeyin içinde o kadar 'çok şey' var ki..skullcan beni ordayken aradı,konuştuk ve konuştuk :) Evdeki güzel muhabbetimizin ardından kankam ve sevgilisi sinemaya gitmeye karar verdiler(ben de gitmek istiyorum en kısa zamanda o filme)ee ne de olsa ben tavsiye ettim(öhö öhö öhö)
Daphne ve T nin planına göre benim evde olmam gerkiyordu.Sözünde duran birisi olarak ben deniz dedikleri saatte evimdeydim.Sonra skullcan telefon açtı yine,bana bir paketin gelip gelmediğini sordu.Şaşkınlıkla 'yoo' dediğimi hatırlıyorum.Bir yandan da evi kolaçan ediyorum.Aradan gecen iki dakika sonra yine bir telefon paketinin girişte olduğunu söyledi.Tabi daha da şaşkınlaşan ben ışık hızıyla aşagıya fırladım.Bir de ne göreyim skullcan gözlerimin önünde!!!Ona dokundum,ona sarıldım...Rüya gibiydi herşey.pufidik koydum ismini(hediyem hediyem hehe)
Güzel bir yemeğin ardından[yoksa görgüsüz müyüz,yok canım daha neler:) ] kestaneli pastamı üfledim günün ikinci pastası ve ikinci güzel dileyiğle..Ö teyzem de beni unutmamış:) daphne'den seviğim renklerden olusan bir kolye( hüsran!), T'den tütsü.hiç gerek yoktu inanın hiç gerek yoktu..Sizinle birlikte olmak çok güzeldi.
Bir uğurlama daha :( ve yine arka kalan, gidenin özlemiyle..
Ama gece bitmemiş ki,yarım kalmışlığın ardından daphne ve T ile bütün kızar toplandık modunda devirdik baileysleri...güzel bir kapanış oldu,güzel bir gün oldu...

27.1.06

doğum günüüüü!!!!

Bugün benim doğum günüm...ebet şımardım,ebet sevenlerim var,ebet hatırlandım,ebet mutluyummm!!! sizi seviyorum..buyrun pastamdan :)

22.1.06

sevdim seni bir kere başkasını sevemem deli diyorlar bana desinler değişemem desinler değişemem...

gözyaşlarım içimde patladı

Okuyordum bir yandan da yazıyordum.Durakaldım.Bakındım öylece etrafıma.Derin bir sessizlik vardı bırakıp gitmişliğinin ardında.
Kaç zaman olduğunu hesapladım,birer çizik atmamıştım ama hafızama kazımıştım.Ani olmadı,yavaş yavaş,sinsce girmişti kapımızdan ve giderken yalnız değildi.En önemli varlığı götürdü.Şimdi sensiz bir parçam eksik ve hep öyle kalcak sanırım.Geçecek diye düşünürken tekrar tekrar suratıma çarpıyor.Tıpkı soğuk hava gibi.Daha keskin.Oysa denizin derinliklerinde güç yok muydu?Gittim baktım..Ne olduğunu gördüm.

17.1.06

bir yazı işte..

Şimdi uzağım belki.Ama belli mi olur belki bir çay kokusuyla gelirim.Belki ılık bir yağmurla şehrine yağarım belki de deli bir rüzgarla düşerim önüne yüreğimle..

izlenesi şey!!!




























Gerekli bilgileri okumuşsunuzdır ama ben yine de paylaşmak istedim,sahiden de çok güzel bir film.Sonuna kadar ne olacağını tahmin edemiyorsunuz ve bir şok daha :)İlki kadar heyecanlı bence. Bir kere daha izleyecegim.Ayrıntılı bilgi ellerinizden öper :)

abır cıbırcı==> smile

Demek ki sobelendim ha!Ağzınız sulanacak.Ben acaba neyi sevmiyorum ki:) Bir adet düşünen abır cıbır olduğuma göre.. ti lal lal li. ti lal lal li. ti lal lal li ti lal lal li ti lal la loooo.. nasılsın iyi misin? sorarsam söyler misin?

ben kimi sobeleyeceğim şimdi ?




9.1.06

üşüdüm..

evet oda iyice soğuk oldu...
perdelerinden çok memnundun bilirim.
dışarıyı seyredebilirdin..
içerideki sıcaklığı hiç unutmadan
perdeleri değiştirdik artık
senin sevdiğin gibi değil
biliyorum
ne çok kullanmaya başladım bunu
perdeleri ütüledim,
aklıma düşüverdin birden
kendimi küçük hanım gibi hissettim.
sana benzemeyi isterdim
olsun..
elimden geleni yapıyorum endişelenme!
biraz daha pratik yapsam
işte burdayım
ama sen yoksun
sıkılıyorum bazen hayattan,
omzumda kocaman bir yük varmış gibi
perdeler ıslattı azcık omzumu
başka türlü asılmıyor ki...
durup düşünmedim bu sefer
işler..
sonra yine bir ampul yanıyor sağ tarafımda
hayat güzel diyorum..
güzel şeylerin varlığını bildikçe
ama korkuyorum bir yandan
sevdiklerim beni bırakıyor hep diye
çok sevmek istemiyorum
perdeler güzel görünüyor merak etme
haberin var mı?
...

3.1.06

heeyyy SEN!
















SABAH: yatagından kalkmışsın,uykulu uykulu bakındın etrafına.Her zamanki gibi yanı basında dolap,tepedeki lamba,azcık dağınık yine(ne o gece birileri gelip yerlerini mi değiştirecekti)..Ama hala yataktasın,havadan mıdır nedir sıcacık yatağını terk etmek istemiyorsun.Birazcık da serin sanki ellerin yorganının içinde,sadece kafan dışarıda ve gözlerinle etrafı kolaçan ediyosun,gören de başka yerde uyandığını sanacak.Oysa dün de aynı oda da gözlerini açtın,'günaydın' dedin.Evet için istemiyor hareket etmek,hep uyusam diyorsun hep sıcacık yatağımda olsam,tuvaletim gelmese,karnım acıkmasa,beni aramasa hiçkimse(yok artık olur mu)..Galiba bazen böyle istiyorsunuz.Biliyorum.Kalktın yatağından sonunda(seni tembel insan)lavaboya gittin,aynada kendine baktın,işte SEN,sanki gözlerin şişmiş,iyice yaklaşıyorsun aynaya, gözlerini açtın,kendinle burun burunasın.Bir gecede yüzünde değişen birseyler var mı diye baktın galiba :)Elini yüzünü öptü soğuk su ve güzelce açtı uykunu.Televizyonu açtın baktın birşey yok,sabah sabah kadın programları çekilmez ki.En iyisi güzel parçaların çaldığı bir müzik kanalı.Evet çalan james blunt,ses var ama sessizsin sanki.Odana yöneldin yine,yorganını şöyle bir havalandırma maksatlı katladın.Odandaki aynaya yöneldin yine,baktın kendine.Aslında kendine değil boşluğa bakıyordun da kendine bakıyormuş gibi yapıyordun,biliyorum.Peki boşluğa bakıp ne düşünüyorsun?Ben geçiyorum ne düşündüğünü,bırakıyorum o da sana kalsın.Bırakıyorum seni seninle.. ee peki kahvaltı yapmak aklına gelmez mi senin?Sadece kendine birşeyler hazırlamak pek içaçıcı olmasa gerek.Ama olmaz,tipik bir anne gibi sana söylenmeyeceğim..sevmem!Anca şirinlik yaparak sana söylenirim ne kadar etkileyici olur bilemem.Peki karar verdin sonunda kahvaltı yapmaya ,tek kişilik bir kahvaltı..olsun boşluktaki düşünceler var(tuttum ben onları)Atıştırmak gibi oldu birazcık seninki..hmm neyse..(yedin yani bişiler ya)
ÖĞLE:aaa bi bakmışsın öğlen olmuş bile..Sen iyice ipleri koyuverdin,Hadi toparlan artık ve şu güzel havaya bak.Sabahki serinlik yok sanki.Ocak ayındayız ve havaya bak.Zaten sabah senin uyanmana sebep olan yüzünü gıdıklayan güneş değil miydi?Güneş ha :) Neyi anımsattı sana güneş..bilmem ben.Fotosentez için gerekli :)Sen düşünedur ne yapayım diye ! Zaman seni beklemiyor ki.Durmuyor senin için.Sen bekledikçe o sana inat ediyor.Neyse ben bu kavramı da fazla deşmeyeyim istersen.Sevmiyorsun değil mi soruları.Çocuk gibi olmak istiyosun biliyorum..ben biliyorum herseyi.
AKŞAM:işte öldürdün gününü (tabi bana göre,yoksa yanılıyor muyum)Hiç birşey yapmamış gibi görünüp çok şey mi yaptın.Hepsi de düzmece mi..hehuhue.Beni kanıramazsın ki.Biliyorum.Yine gününü bitirdin.yemekte ne yediğini sormayacağım..İnsan ne yer ki!
GECE:mutlusun herşeye ragmen.Çünkü sen de biliyorsun benim bildiklerimi.Aldın eline kumandayı baktın yine televizyona,geziyorsun geziyorsun gereksiz ne varsa işte hepsi sana denk geliyor galiba.Nolmuş Abuzittin'e,Okşan'a? kim bakireymiş? Kocasından niye ayrılmış.inanamıyorum içcamaşırı görünmüş!! Ah sen yok musun sen bi de izlemiyorum diyorsun ama farkında değilsin hepsinden haberdarsın.İşte güzel bi dizi yakaladın galiba,hangi kanal olduğunu da biliyorum.Aman sen de bırak şimdi de uyu artık.Yine odana kapattın kendini,ne düşünmeye başladın.Tamam çok soru sormayacağım, sana bırakıyorum.Sen düşünüyosun..sen biliyorsun..
Ama ben de biliyorum bildiğini biliyorum..Hiçbirşey anlamadığını da..Yatağındasın ve bir tebbessüm yakaladım..

2.1.06

güzel anlar

















İnsan kendi kendine nazar değdirir mi yoksa bunun nazarla değil de sakarlıkla alakası mı var :) Yılbaşı gecesi fena sayılmazdı sadece çok yoruldum..Hani yalnız olsam veya bir iki kişi(anlarsınız) şöyle elimi ayağımı uzatsam(evde olanlar için geçerli bir durum tabi) çok daha güzel olabilirdi.Ama bir başka açıdan bakalım eğer arkadaşlarım olsaydı(ne güzel) ve hoş sohbetler,şen kahkahalar;bu da harika olabilirdi.Peki ya sevidiğiniz yanıbaşınızda olsaydı,birlikte mum ışığında otursaydınız, güzel parçalar eşliğinde şarkı söyleseydiniz, sonra da üç iki birrrr diyerek yeni yıla ona sımsıkı sarılıp girseydiniz; bu da muhteşem olabilirdi.Peki dışarıda bir mekanda çıstak çıstak parçalarla birlikte,sabaha kadar dans muhabeti,alkol,kalabalık,tatlı yorgunluk olsaydı gecenin ardından;belki bu da farklı bir giriş olabilirdi yeni yıla..
İşte ben yoruldum ama düşündüm yatağıma yatınca..Onlarla birlikte geçirdiğim kaçıncı zamandı,bir daha aynı kareden yakalayabilecek miydim onları,parmaklarımı yakınca tutamadığım gözyaşlarımı bir daha akıtabilcek miydim o hislerle,yeni yıla girdiğimiz ilk dakikalarda o kargaşa anını fırsat bilip kaçamak konuşmaları yapabilcek miydim o insanlar yanımdayken, en büyüğümüzle son izlediğim filmi konuşabilecek miydim bir daha? Birdenbire cenaze yıkama aracının soğukluğunu hissettiğim anı hatırlayıp yine geri gelecek miydim?..En son ne zaman aynı havayı soluyacağımızı biliyor muyuz onlarla..ben bilmiyorum..Bu düşünce aklıma damlayıverdi aniden ve 'iyiki varsınız' dedim içimden..Ardından sevilmenin ne kadar güzel bir erdem olduğunu düşündüm,değer verilmenin,bunu gözlerinizden okuyabilmenin...Aynaya baktım,yanaklarım al aldı, odama kaçmıştım ya evdeki sevinç anında..Sonra yanlarına gittim herkesi öptüm.Sizi seviyorum,yakınlarım,dostlarım...seni de.. ;)

yeni bir günün ardından
















Yoksa hersey aynı mıydı?
Herşey?
yok canım daha neler...hem de yeni bir yıl ve yeni umutlarla..


...ve diyordu küçük deniz gözlerini dikerek:
''insanlar büyüdükçe hayalleri küçülür mü?''