26.6.06

uzaklara gitmek istediniz mi?

ben cok istedim ama hep içimdeki deniz engel oldu bana, dalgalar , fırtınalar çıkarttı..ben gitmek istedim o engel oldu.hep burada kalmamı gerektiren sebepler sundu bana.hep ileriyi görmemi sagladı.bir kere olsun Bugün ne yapmak istedigimi sormadı bana.etrafımı umursamayayım istedim,yine engel olamadım..
ben istedim ki çılgın gibi olayım takmayayım hiç bir derdi kederi,es geceyim herbirini.
sonra dedim ki bugün cıglık atıver durduk yerde, yine geldi bana fısıldayarak 'millet ne der sonra' dedi ve ben sustum...
başka bir zaman ulu orta ağlayıvereyim istedim, akan suları kuruttu, durdurdu 'olmaz, sırası değil' dedi..
hep o söyledi ben yaptım.. ben o değil miydim ki sahiden?kendime yaratmamış mıydım onu?
içimdeki denizle çatıştım.hep o yendi.herşeyi düşünmesi mi gerekirdi? herseyi halletmesi? düzeltemiyorum onu..çünkü ben öle olsun istedim, deli tarafımı bastırsın istedim,özgürlüğümü kısıtlasın istedim..onla yaşamayı ögreneyim dedim,yavas yavas olacak bu da sanırsam..

4 yorum:

deniz dedi ki...

öle ya..

bi gün..

matilda dedi ki...

Uzakları özlüyor gözlerim bu günlerde
Kaçıp gitmek zamanı geldi ne olur beni anla...
Ve sakın bir şey sorma sadece...

matilda dedi ki...

her şeyi bi kenara bırakıp uzaklara,çok uzaklara gitmeyi istedim tabi.. beni tanımayan,benden beklentisi olmayan insanların arasına karışmak,HİÇ olmak istedim..
başarabildim mi..?
-HAYIR!!

deniz dedi ki...

hiçbir zaman hiç omadık ki..hep varız her koşulda birseylere dahiliz.bi anlamımızın olmadıgını düşünsek kimi zaman,aslında bi yerimiz var hayatta.azcık silik de olsa burdan göçüp gidince de olacak izimiz.(aklıma sezenin 'gidemem' sakısı geldi)

ama işte insan kaçmak istiyor.gitmek istiyor alabildigince uzaklara..içimizdekiyle kendimiz arasındaki ince cizgi ayarını bilebilsek..