1.9.06

evim evim güzel evim, cenetim cehennemim!

geldim dun akşam. yapılacak bir sürü iş var ve evde sular yok:( bulaşıklar yıgıldı.ev tozlu.bir de dogal gaz calışmaları yüzünden gelen gürültü ve toz cabası..
olsun ben yine de anlatayım size izmir maceramı.birden bire verilen kararla çıktım yola.hayatımda bir cok sey birden bire oluyor zaten.planlayamıyorum birseyeleri, hep planlamayı isterken..belki de böylesi daha iyi.

beni karsışayan sıcacık bir gülümseme vardı, özlem dolu kucaklaşma..yorgunluk gidiverdi birden.dogum gunuydu sonucta herseyi planlamışlardı.oysa sürpriz yapmak varken ona.hediye vermek, almak kadar zevkli.bir hoş oluyor için, paketi actıkta sonraki yüz ifadesini gördükten sonra daha bir güzel oluyor..vakit ikimiz içi dardı,"kaptan zaman" yine gidecekti:( (ve gitti) kısa ama uzun olan vaktimiz güzel gecti..tavsan hissetti bizi.
















kordon adımlarımızı dinledi. sevgi yolundaki tursucu kıyak gecti bize.ben suratımı ekşitmiş bir yandan içerken acılı tursu suyumu, amcanın bakışlarını yakaladım.gülümsedi.sonra kumpir faslı, karnım epeyce acıkmış.




yazasım yoktu bugun..aslında baslasam gerisinin gelecegini biliyorum.eylülün ilk yazısı.hava sogudu biraz.üşüdügümü hissediyorum.hep böyle mi olur?

izmir'de hediyesini alacak iki kişi daha vardı:) onları gördügüme cok sevindim.neden bilinmez eskiye döndüm.küçüklüğümü özledim.onlarla gecidigim vakitlere gittim.okula gidişimiz geldi aklıma.servis geldi, koşuşturmaca geldi ve son olarak bizi ayran sınav ve sonrası sonrası.. hepimizi birer hayat cizgisi var ya, ben o cizgilerin belirgin olmasını istemiyorum..benim çizgim bulaşsın sana, ona digerine. seninki de bana.her daim sevdiklerimin yanında olayım.aynı zamanda kendi hayatımda.aynı zamanda baska bir yerde.kendimi klonlamalı mıyım ne?yetemiyorum kendime.zaman az geliyor, yaptıgım buyuk bir iş yokken.
çam sakızı coban armaganı hediyelerim sahiplerine ulaştı .. ben de artık evime. gitmem gerek bu sehirden diyorken geri geldim yine. küçük memleketimi özleyivermiştim bir hafta içinde.memleketimi değil de , memleketimin beslediklerini mi özlemiştim yoksa?
















bir diger yanda koyup geldigim deniz kokusu..bir yanda vapurda yedigim gevrek..o sokak..o yeşil, o mavilik...karşıyaka..alsancak..








hepsinin tadı ayrı galiba..orda sevdiklerim burda sevdiklerim.. ne yardan geciyorum ne serden..sonuc olarak mutsuz oldugumu düşünüyorum kabugumda.

bir de ilk defa ben faytona bindim.ne eglenceli birseymiş o? kordonda tıkkıdı tıkkıdı gezmek(amcayla da bi pazarlık etmişim ki sormayın) dantelli cicekli böcekli bir arabamız vardı.prenses olduk kankayla. yanımızda gecen son model arabalar halt etmiş.hobareyyy diye geciverdik yanlarından:)
















eylul geldi ya,demiştim.severim eylulu bi hüzün kaplar içimi.bir de gitmeler sarar benliğimi.dalgalanma var..yalan mı yoksa denizler?



özledim..

11 yorum:

blues dedi ki...

denizlerde zaman olmaz
ne zaman gelecekleri belli olmaz
onlarla kesin tarihler konusulmaz
her an cikar gelir
her saniye gidebilirler
denizleri sakin yollari acik olsun :)
hosgeldin denizcim

Adsız dedi ki...

ay çok tatlılar gerçekten şu tawşancıklar..

ashkar dedi ki...

hoşgeldin. ebnimde en kısa sürede gitmem lazım oralara ama bi fırsatını bulursam, verilmiş sözler bekliyo.

Tutku dedi ki...

özlemek özlenmek güsel şey!
hediye daha da bi süper eğer kendin de süpriz olarak gittiysen o daha süper..karşındakinin o anki yüz ifadesi..şaşkınlığı sevinci en güseli :)
eylül gelince herkes de bi bunalım havası oluyo sevmem ben eylülü ekimi daha çok sewerim.eylül yazmıdır son baharmıdır bilinmez,anlaşılmaz çünkü..
yazdan çıkarsın sezon yenidir ne olacağını bilmemezlik bi bilinmezlik vardır

deniz dedi ki...

@nightforscream:iyi yapıyorum dimi ya :)

@northwind:saol canım.çok haklısın.zaman yok.

@pinkmoon:tavsancıklar sirin de o tavsanların sahibi hiç seker diil.adam elimize verdi hayvanların şirinliklerinden yararlanıp bi de fal baktırmaya calışıo.yermiyiz? yemeyiz.istemiyoruz dedik ayrılıyoruz yanından.tam o sırada seslenmez mi"sizin bu yaptıgınız ayıp ama"diye.sastım kaldım.ne dmeke ayıp elimize verirken iyidi,foto cekebilir miyim dediğimde izin verirken yiyidi.
netice de tavsanlar cok şirin sahiden :)

@ashkar:söz verdiysen hemen git.bekletme herseyi.zaman dedik ya öenmli bi kavram ;)

@dudku:geecelr daha bi serin oluyor.üzerime battaniye aldım gecen gece.hatta dün akşam dıları çıkarken ceket bile aldım yanıma.olsun ya bunun da ayrı bir tadı var

theimaginationinside dedi ki...

ben zımbalandım sanırım :/

blacklebron dedi ki...

ayhhh öldüm bittim şu tavşanlaraaa :)
çoq ciciiiiiiii (: ..senin gibi :p

vintage biscuit dedi ki...

tavşan ve ayak fotosuna bayıldımmm:))))

Can dedi ki...

ama geldim ben..

Burcu Karadaş dedi ki...

acayip kıskandım ya..ben de istiommmmmmmm

tavşanlar da çook şirindi anam ya:)))

Erkin dedi ki...

İzmiri gösterdin, özlettin:) Gelecek yaz yıllık iznimde kesin teyzemin yanına İzmire gitmeliyim.