4.2.07

beni hatırla

Her telefona sen cik
Her kapiya sen kos
Beni hatirla
...

düşündüğüm şarkı buydu, tam olarak zihnimde dolanan.çay içtim keyif için ilk defa, iki bardak ince belli bardakta.neden memleketimde deniz yok ki, kimbilir bu havada nasıl olurdu?(efkar mı var yoksa havada) oturur saatlerce izlerdim tek başıma.yalan söylemeye gerek yok, tek basıma olsam başım tek olmaz ki, rollerimi düşünürdüm herhalde, nasıl herbirine koşuşturduğumu, işin içinden çıkamadıgım( bu aralar oldugu gibi) zamanları, anları düşünürüm.yalnız kalmayı istemek de yanlış kalmış bir düşünce olarak kalır beynimin bir köşesinde. aralıklarla gözünüzün ucuna kadar gelen yasları içine tekrar ittiniz mi? bugun yine yaptım bunu, alışkanlık haline geldi galiba bende. sıkıldım ya, keyfim yok ya, o bakımdan, gecen hafta oldukça eğlenmiştim oysa, yalan mıydı yoksa bu da? yaşadıklarım hikaye gbi geliyor kimi zaman böyle olunca.roller karışıyor. okuldaki ben, kanka ben, dost ben, sevgili ben, evdeki ben, bendeki ben, senin gözündeki ben, ben deniz, deniz..bwaaahhhhh.
yazmıyorum. uzun zaman oldu, yabancı hissettim kendimi.iyi de oldu, kagıtla kalemle buluştum yine. ama kötü de oldu.(roller karışmamalı) hönk?! anlamadım.
geçen yıl, bir önceki yıl, bu yıl dahası dahası..üff yaşlanıyorum, ama hiç unutulmak istemiyorum.herkes hatırlasın beni,bir "an"ımız gelsin akıllarına bir anlığına. ölyle vakit kaybettirmek istemem, anlık olsun herşey, bir anda gelsin bir anda gitsin.gülümseteyim.gülme sebepleri olayım herkesin,deger verdiklerimin.
bir de para denen nesne olmasaydı keşke, sevemedik birbirimizi.sevemedigimiz gibi baska seyleri sevmeme de izin vermiyor çogu zaman. roller yine karışıyor sanki..
gitmek istiyorum uzaklara, kalanın halinden anlamayanlar gibi...herşey değişirken değişmemeye çalışmak gibi olan beklemeyi sevmiyorum.
kıskanıyorum gidenleri, ben de gitmek istiyorum bu yüzden.

6 yorum:

Can dedi ki...

hatirlanmak istendiginden cok daha fazla hatirliyorum seni guzelim.. ve inan gitmek de cok zor ardinda birilerini birakmak hepsini biraktigin gibi bulmayi umarak..

benim asil kafama takilan roller mutlu olmak icin gerekli mi? kendimiz olsak olmaz miyiz mutlu?

deniz dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
deniz dedi ki...

zaten aldıgım roller kendime ait olanlar.ama evdeki, okuldaki.. aradaki dengeyi kurmak gerek mutlu olmak için.

U.T dedi ki...

evdeki ben,toplumdaki ben,işteki ben hepsi bir rol.
...
Ya içimdeki ben?

deniz dedi ki...

@umar: içimdeki ben benden içeri duruyor.ben bile korkuyorum ondan bazen :)

tanrınıntaşakları dedi ki...

"roller" birbirine karisamadiginda kafa karisir. bolmeye ayirmaya calismamak lazim. "ben" demek lazim. "ben"i bilmek lazim. soyutlamamak lazim.