7.3.07

sorun

hafif müzik dinleyelim mi bu akşam
ki yarın hafif meşrep olalım
ki yarın kolay olsun..
hadi kutla ve bırak, hadi kutla ve bitir..


herseye sıkıldım demekten, herseyden sıkılmaktan sıkıldım. bogazım düğümleniyor bu aralar sık sık. belli etmiyim diyorum ki etmiyorum, ama içimde acayip fırtınalar kopuyor.sıkıyorum kendimi sıkılmışlıgımla, yalnızlıgımla.neyi dert ettigimi bilmiyorum, neyi istedigimi.alıp basımı gitsem uzaklara..olacak seyler söylemeliyim, dilemeliyim değil mi? yazmayayım artık. bırakayım tüm bunları. sıfırdan alayım herseyi.( sol omzumdan bir agrı saplanır) ucundan tutayım istiyorum, elimi uzatamıyorum.koptum ha düştüm ha düşeceğim..
hani kötü hissedersin, dökülmez ya agzından bi kaç cümle, gecici birseyse eger ortalıgı karıştırmaya gerek yok dersin. içine dert olur. demedigin için hayıflanırsın. üstünden gecmiştir de.ama içinde öylece kalakalmıştır. aslında organlarım da yokmuş, sadece o, içimde dönüp duruyormuş, bomboşmuşum meger.içime girmiş ya, çıkmıyormuş. tüm yolları gösteriyormuşum cıkmıyormuş. bir yerde yanlışlık var, bu sorunu da çözmeliyim diyorsunuz. siz çözemedikçe o, bir kafanızdaki boşluga bir ayak uçlarınıza bir ellerinize carpıp duruyormuş. görünürde de hiçbirsey yok tabi, sadece siz hissediyorsunuz içinizdeki boşlukta dolananları. eger birilerine derseniz iyi olmadıgınızı düşüneceklerini bilirsiniz. ve susarsınız..
içinizdeki o pırpır eden sey artık yoktur eskisini istersiniz, gülümsemeyi istersiniz çocuklugunuzdaki gibi. gülmüyor değilsinizdir aslında ama tadı yoktur öncekiler gibi.hersey bir hiçten mi oluşmaktadır aslında? ben niçin dersleri takip ediyorum, niçin calışmak zorundayım, kimin için ugrasıyorum, amacım ne? sonu zaten belliyse..anlayamaz kimse beni.anlaşılayım diye bir amacım da yok.agır geliyor benliğim, herseyin yolunda olması gerekirken boşluk ve içindeki niye?
ben soruyorum, sorular bitmiyor.bir ben bir de ben. tek birsey iyi galiba tüm bunların içinde. yalnızım ve yalnız olmayı seviyorum. istemiyorum bir baskasını. girdigim yeri dalgalandırayım, bulandırayım istemiyorum.
kendimi, olanları, içimi, dışımı, beni anlatacak ne vaktim var ne de elimde malzemem var yeteri kadar. bir gün herseyden elimi ayagımı cekecegim olacagı o. belki hersey bensiz daha güzel olur.belki eksiklerle doluyum derken ben, fazlalık teşkil ediyorumdur.
tekrar okumayacagım yazdıklarımı..mathaf birsey sanki.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Öldürdüler tüm yaşam istencimizi,gömdüler hislerimizi ve bir ceset edasıyla yaşıyoruz şimdi.Gülüyoruz,güldürüyoruz kimi zaman belki fakat terki diyar ettik mutlu mazîyi...Vaktiyle tüm iğrençliklerden kurtulmaya ant içmiştik,tanrılar bizi bu kötülüklerden kirlilikten koruyacaklardı,inanmıştık..Şimdi beni kim koruyacak kendimden başka,kim saracak buruk hatıralarımı eski bir parşömen kağıdına.. Nerede benim saf,temiz kalbim,kirlettiniz.. kirlettiniz onu,siz.. Belki olgunlaştı,yüceldi,yükseldi ve bilgilendi.Ama acıyla yoğuruldu,nerede benim çocukluk istençlerim,nerede çocukluk kalbim,saf güzelliğim,yaşama isteğim..

*Bazen insanlar haykırmak istiyor ve bizim gibiler de Deniz yazıyor... yazıyor.. ve yazıyor... anlaşılamayacağını bile bile anlamsız yorumları göze alarak,anlamsız bakışlardan kaçınarak haykırıyor boşluğa,belki biri duyar diye..

Misterio dedi ki...

bir süreç bu sanırım.. bi işe yaramıyorum gibi hissettiğin, şimdi ağzımı açmamın ya da sonsuza kadar susmamın neyi değiştireceği sorusunun koca bir hiç oluşuna odaklanmak... ama eline biri bir sebep verdiğinde.. misal, bir görme engellinin heyecanını gördüğünde, aslında çok şeye yaradığını, tutunman gerektiğini anlayacaksın.. şimdi böyle ol, seni şımartacak olanlar, gerçek sevenler var ;) tutup onların elinden çıkarsın çukurundan ;)

deniz dedi ki...

@number10: ben sevmiyorum seni.esek kafalı!

@zen: olan onca seyin içinde minicik kalıyoruz işte.. maksat anlaşılmış olup olmamak da değil. hiç yorum yapılmasaydı nolurdu? hiçbirsey. gün gecti yine, yine eksildik, azaldık, birseyler duyduk, güldük, sıkıldık,agladık,okuduk, gülümsedik,kokladık,düşündük, sevdik, nefret ettik,öptük, küfrettik...tüm hisler biz insanlar için herhalde.

@misterio: umarım herseyin cabucak gececegi bi sürectir bu. sebepleri gördüyorum biraz biraz.huzur istiyorum. az kaldı.

Can dedi ki...

biraz huzur ben de istiyorum..