15.6.06

küçük prens dedi ki..





















gecenlerde daphne'ye kitap almaya gitmiştik number10 de yanımızda..arkadasıma bir değişiklik yapıp kelepir almasını önerdik fiyat farkı oldukça fazla oluyordu ve hiç bi farkı yoktu sonuc olarak(aldıgınız kelepir kitapları kullanmadan önce kloraklı suda bekletmeyi unutmayın,olmadı 200 derecede ısıtın ki mikropları ölsün,mazallah bişi olur bi de) :) neyse işte kelepire girmişken dedim ki 'küçük prens var mı?' aklımdaydı ne zamandan beri ve kitaplıgımda bulunsun istiyordum.birazcık eskiydi adamın getirdigi(aslında daha mı güsel olurdu ki diye düşnüyorum şimdi) ben de almadım.bir de adam azcık boşboğazdı.sevmedim..az önce netten buldum sizlerle de paylaşmak istedim.bu kitabı okumayan kişi kalmamalı.aglayasım geliyor okudugumda, yine okudum..




"Küçük prensin beni en çok etkileyen yanı uykudayken bile çiçeğine, tüm varlığını bir lambanın ışığı gibi aydınlatan bir gülün hayaline olan bağlılığı..."

"Tabii, seni çok seviyorum." diye konuştu çiçek. "Bunu şimdiye dek sana belirtmemiş olmam benim hatam. Aslında bu da önemli değil. Ama sen... Sen de benim kadar aptalca davrandın. Mutlu olmaya çalış... Fanusu da istemem."

"Kelebeklerle tanışmak istiyorsam, bir iki tırtıla katlanmayı öğrenmek zorundayım. Çok güzel olmalılar. Kelebekler de, yani tırtıllar da olmazsa kimle dostluk edeceğim ki?... Sen uzaklarda olacaksın... Büyük hayvanlara gelince... Onlardan korkmuyorum. Pençelerim var benim."

Küçük prens, "Gerçek şu ki," diye sürdürdü sözlerini, "bir şeyi anlamaya çalışırken neyi dikkate almam gerektiğini bilmiyordum. Sözlere değil, yapılanlara bakmalıydım. Güzel kokularıyla beni öyle büyülemişti ki... Ondan uzaklaşmamalıydım... Onun bana yaptığı o küçük numaraların arkasında yatan sevgiyi anlamalıydım. Çiçekler çok tutarsız oluyorlar. Ama onu nasıl sevmem gerektiğini bilemeyecek kadar küçüktüm..."

"İnsan bir çiçeği severse, milyonlarca ve milyonlarca yıldızda yalnız tek bir çiçek açarsa, işte o yıldızlara bakarak mutlu olur. Kendi kendine şöyle der: 'İşte orada, o yıldızlardan birinde benim çiçeğim.' Ama koyun çiçeği yedi miydi bütün yıldızlar kararıverir... Bu da hiç önemli değil, öyle mi?"

4 yorum:

Adsız dedi ki...

cheese and milk from a London branch of malicious Windows program affect Mac More varied styles. With a nod to Sid take time to learn about the best car Many Republicans (and some Democrats,

matilda dedi ki...

"Tabii, seni çok seviyorum." diye konuştu çiçek. "Bunu şimdiye dek sana belirtmemiş olmam benim hatam.
bazen bele hatalar yapabiliyor insanlar..

deniz dedi ki...

ya sende sevdin dimi küçük prensi? bu kitap sadece cocuklar için değil!(bence)

Burcu Karadaş dedi ki...

küçük prens sevilmez mi:))

o hepimizin inandığı masalların bi bütünü değil mi? :))