16.4.09

aşk heykeli


kemerde belediye başkanı seçilen mhp'li mustafa gül'ün ilk icraati bu heykeli kaldırmak olmuş. geçen hafta duyunca şaşırdım. yok şaşırmak da değil de anlayamadım ben nasıl bir sanat anlayışımız var ve olan bitenlerin içinde bir tek göze batan bu mudur? göze batacak birşey midir? sanata bu kadar tepkili olmamız... pff gerçekten anlamıyorum.
sevgiyi aşkı ifade etme şekli benim memleketimde neden tuhaf karşılanıyor ki.

çok üzücü.



5 yorum:

un4tunately dedi ki...

radyodan kulağıma çalınmıştı bu haber ama heykeli hiç görmemiştim.. ifade etme şekline lafım yok, ifade özgürlüğü şüphesiz gerekli birşey zaten:) ama ülkemizdeki acı gerçek şu ki, her yönetimle birlikte ifade özgürlüğünün şekli de değişiyor.. herkes kendi anlayışına göre bir özgürlük sınırı çekiyor..

diğer taraftan şahsen bana itici geldi aşkın bu şekilde ifade edilmesi.. aşk sıcak, içi ısıtan birşey.. kırmızılar, pembeler aradım ben.. e tabii herkelde kırmızı-pembe olmaz, bu durumda daha sevgi dolu bişi işte.. bu çok maddi birşey olmuş sanki..?

un4tunately dedi ki...

destan gibi olmuş yorumum da.. :))

deniz dedi ki...

heylektraş öyle yansıtmış içindekini... ben heykeli begenip begenmeme kısmında değilim. sana göre pembeli bak ne güzel demişsin. bana göre de siyah beyaz belki de:) işte hepimiz farklıyız.
farklı olmak onca rengin içinden kendi rengimizi secEBİLMEMİZ, sectiğimiz renklerle bir ürün koyabilmemiz değil mi?
ben de uzattım :) diyecegim o ki "begeni" değil mesele. üzücü olan bizim bakış açımız.

matilda dedi ki...

üzüldm ya ben de şaşırdım da birilerinin daha çok heykel vb sanatsal öğeler bulunsun yaşadığımız yerde demek yerine hadi bunu kaldıralım demesine.. biz nie hep tersine hareket ediyoruz, neden ilerlemek yerine geriliyoruz hep ya:(

matilda dedi ki...

ah aahh ben o heykeli görmüş fotoğraflarını çekmiştim demek yok artık :(